ORANGE !!! Czy ktoś na forum pracuje w ORANGE?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ziutsane
    RS
    • 2007
    • 2376

Wczoraj bawiłem się tym Galaxy s advance. Wyświetlacz fajny. LG ogromny, ale nie widziałem jak działa, bo baterię mieli w nim wyładowaną...
    Sony erricson ARC S nie ma w ofercie T-mobile...
    rozważam w chwili obecnej:

-LG swift L9 - ten ma trochę duży wyświetlacz (4,7")
    -Galaxy SIII mini
    -Galaxy S Advance

Który z tych jest najbardziej godny polecenia?
    Radio: C90r+XDP210EQ
    Kable:Opt,Skyline,50 mm
    Wzm:XES M1+FP 1.800
    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

W Note II bateria trzyma realnie jakies 30-40% dluzej niz SGS3.

Wiec mozna przyjac ze jak SGS3 trzyma komus 2 dni, to tamten 3 spokojnie. Chociaz jak ktos w 10dni przegada przez telefon 3 godziny i nie bawi sie nim ciagle to te 10 dni jest w zasiegu. :twisted:

Wiec jedno jest pewne, bateria w Notesie daje rade.

Mi SGS3 trzyma 4-5 dni, gdzie inne modele trzymaly od 1-3 dni max
      Spritmonitor.de

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

właśnie zobaczyłem nową ofertę Play i ma bardzo fajne warunki miażdży T-mobile
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• mozgi
          L&K
          • 2009
          • 1128
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

z tego co mi przedstawił koleś z Playa warunki to lipa, jak na razie orange i plus prowadzą
          ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
          Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez mozgi
            z tego co mi przedstawił koleś z Playa warunki to lipa, jak na razie orange i plus prowadzą
            z tymi warunkami pojęcie względne....tzn... play za realnie te samą cenę np. 69zł oferuje na pewno więcej minut za to ceny tel. w ofercie to jakaś porażka :czerwona:
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Zmienily sie stawki MTR od 01.01.2013. A wiec do Play dzwonimy juz w normalnych cenach - tak przynajmniej mialo byc, wiec Play teraz moze isc po bandzie z oferta i reszta albo podniesie rekawice, albo zostanie gdzies w tle, jak ma to w zwyczaju Plus. Ten idzie druga droga, chce zawojowac z internetem w komorce, ale TM z Orange zbudowal wlasna platforme i tez nie zostana w tle.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Nie wiem jak Orange ale w Era ma naliczanie transmisji danych po 1kB, a Play zaokrągla do 100kB. W przypadku kiedy nasze telefony pobierają sobie i ściągają "same" kilkanaście razy dziennie po 1kB czy 2kB to w ciągu miesiąca może się uzbierać ładna paczka w zasadzie za nic.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• BADYL
                  RS
                  • 2011
                  • 2396
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

To może jeszcze raz powtórzę zapytanie....czy ktoś na forum pracuje w orange? Do kogo uderzyć z zapytaniem o fertę dla klienta indywidualnego?
                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8033
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

BADYL, najpierw złóż wypowiedzenie, a następnie jak Ci pisałem wcześniej, ale to chyba doskonale wiesz

Komentarz

• McGan
                      RS
                      • 2010
                      • 3573
                      • Superb III (3V3)

Jeśli ktoś na Forum jest pracownikiem Orange i mógłby zrobić ofertę dla mojej firmy, to proszę o kontakt na PW. Dzięki
                      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• kjedi
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 282

Kolego, przez kilka lat byliśmy w Orange.
                        Teraz kończy się umowa więc staję, przed wyborem, co wybrać dla firmy.
                        1. Umowa bez telefonu- w razie zerwania są tak duże koszty że to zabija- za gówniane C-6 po roku chcieli w Orange za gówniane C-6 ok. 1100 PLN w razie zerwania.
                        2. Abonament za numer (telefony, sms, mms do wszystkich) jest podobny (10 złotych w tą czy wew tą)
                        3. Do tej pory mamy 2GB miesięcznie w kraju i styka
                        4. Orange- gówniany zasięg, Play- umowa z wszystkimi operatorami bo swoich stacji nie mają ale, ale mają gorszy priorytet niż użytkownicy własnych sieci, T- Mobile- dużo lepszy, bo większość Europy po tych samych stawkach (dla nas to dość istotne).
                        Nie sprawdzałem jeszcze Plusa, ale słyszałem, że Solorz tnie koszty.
                        Więc na pewno się przeniesiemy i nie zostaniemy w Orange

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Zamieszczone przez kjedi
                          Play- umowa z wszystkimi operatorami bo swoich stacji nie mają ale, ale mają gorszy priorytet niż użytkownicy własnych sieci,
                          nie ze wszystkimi bo T-mobile jeszcze nie ma.
                          Mają swoje stacje.
                          Z tymi priorytetami to trochę mit, ja nie widzę żadnych problemów.

Komentarz

• kjedi
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 282

Faktycznie z tym, że nie mają swoich stacji to poszedłem po bandzie- mają "trochę" stacji w UMTS.
                            Generalnie teoretycznie najlepsze pokrycie, ale zwisy się zdarzają i niejest to mit.
                            Zobaczymy jak bedzie wkrótce, bo skończyły się im preferencyjne stawki. Jeśli utrzymają stawki to też warto się będzie przyjrzeć.

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
                              W Note II bateria trzyma realnie jakies 30-40% dluzej niz SGS3.

Wiec mozna przyjac ze jak SGS3 trzyma komus 2 dni, to tamten 3 spokojnie. Chociaz jak ktos w 10dni przegada przez telefon 3 godziny i nie bawi sie nim ciagle to te 10 dni jest w zasiegu. :twisted:

Wiec jedno jest pewne, bateria w Notesie daje rade.

Mi SGS3 trzyma 4-5 dni, gdzie inne modele trzymaly od 1-3 dni max
                              Jutro jak się zbiorę to wybiorę się do orange po note II, nie mam nawigacji w aucie to myslę że taki note zrobi robotę, nie będę musiał wymieniać bolero na columbusa :szeroki_usmiech jedyne co mnie martwi to jak będę nosić telefon bo w kieszeni "dżinsów" to raczej kiepski pomysł :lol:
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AdamB
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 8033
                                • Octavia IV (NX3)
                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piramida, kup sobie koszulę dżinsową

Komentarz

• RafalekM
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 362

piramida, Note II to zajebisty zakup . Po wgraniu AM nie musisz mieć dodatkowej navi w aucie. Co do rozmiarów... Zawsze mogłoby być gorzej.

Moje Desire Z to chodząca porażka i szukam tylko możliwości jego wymiany na Note II/Lumię 920 albo iP4.

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

RafalekM, czytałem że fajny tel. moge go mieć za parę stów, sprzedam obecną lumię 800 to wyjdzie na jedno :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ziutsane
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 2376

Mój stary ma Note II i sobie bardzo chwali ten telefon.
                                      Ja chciałem w T-mobile wziąć GS III, ale cena aparatu w abonamencie, który mnie interesuje z lekka zabija (1400 PLN)...
                                      Ogólnie dupy nie urywa. Galaxy SII nie widzę w ich ofercie

Pozostaje mi do wyboru:
                                      -LG swift L9
                                      -Galaxy SIII mini
                                      -Galaxy S Advance

Pozdr.
                                      Bartek
                                      Radio: C90r+XDP210EQ
                                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Note 2 już w domu, qrwa ale cegła :lol:

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

uważaj teraz żeby na nogę nie spadła
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6
                                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• krissos
                                            Elegance
                                            • 2011
                                            • 840
                                            • Honda
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Też mi się kończy powoli umowa na dwa numery w T-Mobile na jeden już dostałem ofertę ale szału nie ma. W dodatku w rozmowie z konsultantem rozbawił mnie do łez. Mówiąc mu co mi daje konkurencja on do mnie z takim teksem. "Że jak by nie były lepsze to nikt by nie zmieniał sieci" To zapytałem wprost. Czyli sugeruje Pan e mam zmienić sieć bo od was nic dobrego nie dostanę? Odp. " Tego nie powiedziałem" :szeroki_usmiech

Porozglądałem się trochę i chyba opłaca się przenieść numer do innej sieci na start dostajesz 3mis gratis chyba w każdej sieci (chyba bo nie jestem pewien w orange). Najlepsze warunki jeśli chodzi o minuty, telefon i internet daje play (nieograniczone do wszystkich), ale tu się obawiam o zasięg (ze względu że dużo się przemieszczam) Bardzo dobrze wypada przejście do plusa abonament podobny do tego ale mam więcej minut, tel w podobnej cenie internet też podobnie z zasięgiem nie powinno być problemu (czekam na jakieś promocje, może świąteczne), najgorzej w tej chwili daje orange najmniej minut i internetu. Orange ma jedną dużą zaletę jak dla mnie bo z pakietu który mam w abonamencie schodzą rozmowy w roamingu (ale jeszcze się muszę dokładnie dowiedzieć w tej sprawie), w pozostałych sieciach roaming dolicza się do rachunku.
                                            Czekam na jakieś oferty promocję zobaczymy co z tego wyjdzie. Przenosząc dwa numery to trochę zaoszczędzę na abonamencie przez 3mies. No chyba że T-Mobile stanie na wysokości zadania i spróbuje zatrzymać klienta.
                                            Ogólnie na telefonie mi nie zależy bo i tak na sprzedaż idzie więc mi obojętne byle jak najwięcej zarobić. Ten co mam to mi wystarcza, a dla mnie nie ma następcy lepszego.
                                            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Jak GS3 kosztuje 1400 to kupuje sie cos co mozna najdrozej sprzedac a kupic za 1-50zl, wystawia zaraz na allegro i kupic to co sie chce za 300-500zl.

Note jest duzy, ale GS3 tez jest duzy na pierwszy rzut oka, ale jak sie nim juz pobawi, to jest takim calkiem normalnym telefonie
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Mr0czny
                                                Elegance
                                                • 2009
                                                • 948
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

w zeszłym tygodniu weszły nowe taryfy w Play'u i sa bezkonkurencyjni

za miesiąc przenoszę tam 2 numery z T

Komentarz

• casuper
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 335
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

BADYL pójdź do salonu, pogadaj ze smutnym panem lub panią po jakiejś chwili stwierdź ,że to co ci oferują nie spełnia twoich oczekiwań i niech cię łączą z biurem utrzymania klienta....
                                                  na 100% nie będą chcieli ale w końcu ulegną.
                                                  Ja tak załatwiam sprawy zawsze. Najpierw dzwonią , później ja dzwonie i tak na okrągło.
                                                  We wrześniu kończyła mi się umowa w Pomarańczach to załatwiłem na:
                                                  -minuty do wszystkich i na wszystko
                                                  -internet 2GB + dodatkowe 2GB
                                                  -tv w tel.
                                                  -Motorola RAZR za 100zł powiedziałem sam ,że tyle mogę dać
                                                  -zniżka na abonament na 24 miesiące w sumie płacę 89,90
                                                  -aha jakieś ubezpieczenie na tel. w cenie

I jestem
                                                  Była O1 Laurin & Klement +
                                                  President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
                                                  _________________________________
                                                  Najważniejsze to abyśmy byli zdrowi.....
                                                  reszta to CH......

Komentarz

• Boobass
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 440

casuper, zaciekawiło mnie ubezpieczenie na telefon - możesz przybliżyć?

Komentarz

Pracuję...